Türgi peaminister soovitas soome peredele kolme last

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan ja Jyrki Katainen täna Ankaras.
Recep Tayyip Erdoğan ja Jyrki Katainen täna Ankaras. Foto: SCANPIX

Soome paarid peaksid vähemalt kolm last saama, soovitas Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan täna Soome kolleegi Jyrki Kataineni seltsis antud pressikonverentsil.


Ajalehe Hürriyet teatel tegi Erdoğan sellekohase märkuse siis, kui Katainen selgitas majandusarenguid oma riigis ja märkis, et keskmiselt kasvab Soome peres 1,8 last.

Erdoğan sekkus Kataineni jutusse ja soovitas, et soome paarid peaksid vähemalt kolm last saama. Türgi lehe kohaselt on Erdoğan kodumaal tuntud selle poolest, et jagab sama nõuannet alati, kui kohtub äsjaabiellunutega.

Rääkides Türgi-ELi suhetest kordas Erdoğan aga hoiatust, et tänavu 1. juulil, kui Küpros asub ühenduse eesistujamaa kohale, katkestab Ankara liiduga selle ajaks ehk kuueks kuuks suhted. «Me teeme pausi oma suhetes ELiga, sest me ei tunnista kreeka Küprose riiki,» selgitas Türgi valitsusjuht. «Me ei saa pidada läbirääkimisi valitsusega, mida me ei tunnusta. See on võimatu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles