Saaremaal hukkus harvesteri vahele jäänud metsamees

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvester.
Harvester. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile hukkus Saaremaal üksinda metsas töötanud harvesterijuht, kui masin remondi ajal tekkinud lühise käigus tööle hakkas.

Surmaga lõppenud tööõnnetus juhtus 18. aprillil Mustjala vallas Vanakubja külas olnud raielangil ajal, kui 45-aastane mees remontis harvesteri Ponsse HS10 Cobra lõikepea andurit, teatas tööinspektsioon.

«Põhjus võis olla, et lõikepea andur läks lühisesse ja harvester rakendus tööle,» selgitas juhtunut uuriv tööinspektsiooni tööinspektor Rein Nelis. Ta selgitas, et lõikepea rullid ja noad rakenduvad momentaalselt ning tohutu jõuga. «Mehe pea ja ülakeha jäid masinasse kinni ja töölerakendunud lõikepea tööorganid lömastasid töötaja pea.»

Samal metsalangil, kuid vaateulatusest väljaspool töötanud traktorist leidis hukkunu kell 17.15 ja helistas päästeametisse. Pealtnägija sõnul oli hukkunu leidmise ajal juba külm, ilmselt mõnda aega surnud olnud. 

«Remonttööde puhul tuleb masin seisata ja ohutusabinõud tarvitusele võtta, et sarnaseid juhtumeid vältida,» rõhutas tööinspektor Rein Nelis.

Harvesterijuht oli OÜ Elford juhatuse liige ja ühtlasi oma firma ainus tööline. Juhtunu osas algatas politsei kriminaalmenetluse.

Käesoleval aastal on tööinspektsioonis registreeritud 1089 tööõnnetust ning veel täpsustamisel on 184 õnnetusjuhtumi asjaolud. Surmaga on lõppenud viis tööõnnetust, lisaks on veel selgitamisel kuue surmaga lõppenud õnnetusjuhtumi asjaolud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles