Pussy Rioti liikmed jäävad trellide taha

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruaris Moskva Lunastaja Kristuse kirikus skandaalse esinemise korraldanud Vene punkbändi Pussy Riot liikmed jäävad vahi alla vähemalt 24. juunini.

Moskva Taganski kohtu otsusel tuleb vahi alla jääda punkbändi kolmel liikmel – Jekaterina Santsevitšil, Nadežda Tolokonnikoval ja Maria Aljohhinal, kellele on esitatud süüdistus huligaansuses ning keda võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Prokuratuur nõudis tähtaja pikendamist, viidates sellele, et vabaduses ei saa tagada kolme süüaluse turvalisust.

«Olukorras saab süüdistada vaid Vladimir Putinit,» ütles üritust riigi ja kiriku ühinemise vastaseks perfomance´iks nimetanud Tolokonnikova pärast kohtu otsuse selgumist Voina-nimelise kunstnikerühmituse mikroblogivõrgustiku Twitteri konto vahendusel.

«Kui ma ei kuule võimude kritiseerimise tõttu oma lapse häält, siis tere tulemast 1937. aastasse,» lisas Aljohhina, viidates Stalini suure terrori aastatele. Aljohhina sõnul tunneb ta end isegi trellide taga vabamana isikutest, kes ta vanglasse saatsid.

Naiste advokaadi Nikolai Polozovi  sõnul tuleks kohtuasi kohe lõpetada. Ka viitas ta sellele, et märtsis kinni peetud ja eeluurimise ajaks vahi alla võetud kahtlusaluseid pole pärast seda üle kuulatud.  

Kohtuhoone ees nõudis naiste vabastamist aga umbes 300 meeleavaldajat. Politsei pidas kinni umbes 30 protestijat, kes kandsid naiste vabastamist nõudvaid särke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles