Sotsid on jätkuvalt populaarseim erakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on küll ühe protsendipunkti toetust kaotanud, kuid on jätkuvalt kõige populaarsem erakond Eestis.

BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt on SDE toetus langenud aprillis 29 protsendile ehk märtsikuuga võrreldes ühe protsendipunkti võrra. Reformierakonna toetus on langenud kahe protsendipunkti võrra 27 protsendile.

Keskerakonna toetus on kahe protsendipunkti võrra tõusnud, olles aprillis 25 protsenti. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on aprillis tõusnud 13 protsendile, märtsis oli erakonna toetus 12 protsenti.

Valitsuskoalitsiooni toetus kokku on 40 protsenti, mis on protsendipunkti võrra madalam kui märtsis ja ühtlasi kolme aasta madalaim tulemus. Toetus valitsuskoalitsioonile on langenud neljandat kuud järjest.

Aprillis oli «ei oska öelda» vastanute osakaal 36 protsenti.

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul aprillis suuremate erakondade positsioon märtsiga võrreldes oluliselt ei muutunud. Kokku küsitleti perioodil 28. märtsist 18. aprillini 813 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles