Klaas: ERRi rahastamine peab olema läbipaistev

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas (RE) ütles, et debatt ERRi reklaamirahade üle on põhjendatud, sest avalik-õigusliku kanali rahastamises ei saa olla hämaraid tehinguid.

«Teema algatus on täiesti põhjendatud,» kommenteeris Klaas erakanaleid koondava Eesti Ringhäälingute Liidu kirja, milles süüdistatakse rahvusringhäälingut reklaami keelavast seadusest mööda hiilimises.

Klaasi sõnul pole komisjon kirja problemaatikat veel arutanud ja selle osas kuulatakse mai alguses ära ka ERRi juhtkonna seisukoht.

«Minu üldine arvamus on see, et mida selgem ja läbipaistvam on avalik-õigusliku meediakanali rahastusbaas, seda parem on,» ütles Klaas.

Klaas kinnitas, et ERRi juhtkond tegi eelmisel aastal komisjonile ettepaneku muuta 2001. aastal vastu võetud rahvusringhäälingu seadust, mis keelab reklaami Eesti Raadios ja ETVs. «Ettepanek oli, et ainult spordi- ja kultuuriülekannetega koos käivad sponsorteated seadustada ning ajaline maht piiritleda,» meenutas Klaas.

Kultuurikomisjon ei toetanud seda ettepanekut ega avanud ka selleteemalist arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles