Laaneots kutsus sloveene osalema kaitsekolledžis ja küberkaitsekeskuses

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sloveenias ametlikul visiidil viibiv Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots tegi oma ametivennale kindralleitnant Albin Gutmanile ettepaneku saata Sloveenia ohvitsere osalema Eestis tegutseva NATO küberkaitse keskuse ja Balti Kaitsekolledži töös.


«Kindral Gutman andis mulle väga põhjaliku ja avameelse ülevaate Sloveenia sõjalise riigikaitse arengust, väljakutsetest ja julgeolekuolukorrast,» ütles kindralleitnant Ants Laaneots.

«Eestil ja Sloveenial on palju ühist, meil on olnud rahvusvahelistes organisatsioonides koos tegutsedes head ja teineteist reeglina toetavad suhted, kuigi Sloveenia julgeolekuolukord on märksa erinev Eesti omast.»

Kindralleitnant Laaneotsa sõnul on Eestil Balkanil läbimõeldud ja tugeva riigikaitsega ning välisoperatsioonidel usaldusväärse ja eduka väikeriigi maine.

Sloveenias on umbes kaks miljonit elanikku, Sloveenia pindala on umbes kaks korda Eestist väiksem. Sloveenial ei ole nagu Eestilgi oma hävituslennuväge ning seetõttu tagab NATO Sloveenia õhuturbe sarnaselt õhuturbe tagamisega Eestile, Lätile ja Leedule. Sloveenias on käimas elav väitlus kohustusliku ajateenistuse üle.

Kindraleitnant Laaneotsa võttis vastu Sloveenia president doktor Danilo Türk. Eesti kaitseväe juhatajal olid kohtumised Sloveenia kaitseministri ja parlamendi riigikaitsekomisjoniga.

Kaitseväe juhatajat saadab visiidil Sloveeniasse kaitseväe peastaabi planeerimisosakonna ülem kolonelleitnant Hannes Toomsalu. Kindralleitnant Ants Laaneotsa ametlik visiit Sloveeniasse lõpeb täna õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles