Politoloog: sotsid on vastandunud valitsuse üleoleva stiiliga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna logoga õhupall.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna logoga õhupall. Foto: Liis Treimann

Politoloog Viljar Veebeli hinnangul pole üllatav, et sotsiaaldemokraadid on ka aprilli küsitluste põhjal Eesti kõige populaarseim erakond, sest partei ei kanna valitsemisvastutust ei riigis ega ka Tallinna linnas.

«Sotside kasuks räägib see, et kui üks erakond ei ole ei valitsuses ega mõjuta näiteks Tallinna linna poliitkat, siis peaaegu puuduvad võimalused kriitika osaks saada. Kui sa midagi ei tee, siis ei saa sa midagi suurt ka valesti teha,» selgitas Tartu ülikooli rahvusvaheliste suhete lektor Viljar Veebel ERRi raadiouudistele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Veebeli arvates on tõenäoliselt kõige üldisem taust see, et demokraatliku süsteemiga käibki kaasas teatav tsüklilisus ning tõenäosus, et valija kaldub alternatiivsete ideede suunas, kasvab iga päevaga.

IRLi olukorda kommenteerides nentis Veebel, et erakond on ennast ise raskesse seisu mänginud ning olukorra parandamiseks tuleks neil leida uus idee, millega oma peamisest konkurendist Reformierakonnast eristuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles