Costa Concordia püsti upitamine algab mais

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia läänerannikul Giglio saare juures meres lebavat ristluslaeva Costa Concordiat hakatakse püsti upitama mais.

Prognooside järgi võtab püsti tõstmine ja laeva sadamasse pukseerimine aega umbes aasta, vahendas BBC. Kogu ettevõtmine vajab veel ka Itaalia ametivõimude heakskiitu.

Laev sõitis karile 13. jaanuaril enam kui 4200 inimesega pardal. Katastroofi põhjustamises süüdistatakse kaptenit Francesco Schettinot. Õnnetuses hukkus 32 inimest, kellest kahte pole siiani leitud.

Laevafirma Costa Cruises teatas eile, et sõlmis Costa Concordiat puudutava lepingu USA firmaga Titan Salvage ja veealustele töödele spetsialiseerinud Itaalia ettevõttega Microperi.

Laevast on juba pumbatud välja 2300 tonni kütust.

Costa Cruises kinnitas, et kogu ettevõtmise ajal on põhirõhk keskkonnakaitsel. Pärast seda, kui vrakk on minema toimetatud, puhastatakse merepõhi korralikult ära ja tehakse kõik võimalik taimestiku taastekkeks.

Päästeoperatsiooni ajal hakatakse kasutama mandril asuvat Civitavecchia sadamat ja seda eelkõige selleks, et vähendada ettevõtmise mõju Giglio turismiärile ja sadamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles