Prantsuse presidendivalimised kulgevad oodatust elavamalt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsialistide liider Francois Hollande (paremal) koos elukaaslase Valerie Trierweiler saabumas valimisjaoskonda Laguenne'is.
Sotsialistide liider Francois Hollande (paremal) koos elukaaslase Valerie Trierweiler saabumas valimisjaoskonda Laguenne'is. Foto: SCANPIX

Kartustel passiivseks jääda võivatest Prantsusmaa presidendivalimistest ei näi alust olevat.

Enne kella 12 (kohaliku aja järgi) oli valimiskastide juures käinud 28 protsenti hääleõiguslikest kodanikest ja see on veidi vähem kui viis aastat tagasi samal ajal (31 protsenti aastal 2007), vahendas AP.

Pariisis on käidud valimispunktides eelmiste valimistega võrreldes koguni aktiivsemalt.

Suhteliselt vara käisid valimisjaoskondades ka president Nicolas Sarkozy ja sotsialistide liider Francois Hollande. Prognooside järgi pääsevad just nemad 6. mail aset leidvasse teise vooru.

Hollande’ile ennustatakse võitu teises voorus, kuid võitlus võib tulla väga tasavägine. Mõlemad kandidaadid peavad meelitama enda poole parem- ja vasakäärmuslaste poolehoidjaid.

Lävepakuküsitluste tulemuste avaldamine on Prantsusmaal keelatud enne, kui kõik jaoskonnad on suletud kell 21 (Eesti aja järgi). Küll aga saavad esialgseid tulemusi avalikustada välismaised uudisteagentuurid pärast kella 19, kui hääletamine väljapool suurlinnu on lõppenud.

Üldse kandideerib Prantsusmaa presidendiks kümme inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles