Vilniuses Vene saatkonna juures protestiti Pussy Rioti toetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiaktsioon Vene saatkonna juures Vilniuses.
Protestiaktsioon Vene saatkonna juures Vilniuses. Foto: www.15min.lt

Vilniuses kogunes eile Vene saatkonna ette rühm inimesi, kes nõudsid Vene punkbändi Pussy Rioti viie liikme vabastamist.

Viis naistebändi liiget ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Leedu uudisteportaali 15min.lt andmeil osales meeleavaldusel vaid viis inimest, kellest kahe näod olid maskidega varjatud. Vene suursaadikut Vladimir Tšhivadzet ei paistnud aktsioon häirivat - ta ajas neile saatkonna rõdul pöidla püsti.

Samas tuli protestijaid hurjutama üks saatkonna töötaja, kelle sõnul rikuvad nad ära saatkonnahoones toimuva pulmatseremoonia.

Politsei käskis meeleavaldajatel kaugemale minna ja hiljem võeti kaks protestijat vahi alla, sest meeleavaldajaid ei tohi maske kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles