Breivik palus vabandust «süütutelt» ohvritelt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuröride meeskond: Svein Holden (vasakul) ja Inga Bejer Engh koos riigiprokuratuuri juhi Tor-Aksel Buschiga täna hommikul Oslos.
Prokuröride meeskond: Svein Holden (vasakul) ja Inga Bejer Engh koos riigiprokuratuuri juhi Tor-Aksel Buschiga täna hommikul Oslos. Foto: SCANPIX

Norras Oslos jätkub teist nädalat mullu suvel aset leidnud massitapmise uurimine, kohtualuse Anders Behring Breiviki küsitlemisele plaanitakse panna punkt täna.

Pärast seda hakkab kohus arutama Oslo pommiplahvatust, milles hukkus kaheksa ja sai viga ligi 200 inimest, vahendas iltalehti.fi.

Tänase istungi alguses palus Breivik vabandust, et tema pandud pomm tappis ja tekitas vigastusi «süütutele» inimestele, kel polnud mingeid poliitilisi sidemeid.

Utøya saare massitapmise pärast pole ta seni kahetsust väljendanud.

Ta tunnistas, et jättis saarel maha laskmata ühe inimese, kes «marksisti» ei meenutanud. «Kui ma teda nägin, siis nägin tegelikult iseennast,» põhjendas ta.

Kohtuprotsessi avanädal keskendus Utøya saare massitapmisele ja Breiviki küsitlemisele.

Breivik tappis Utøya saarel 67 inimest ja haavas kümneid. Kaks Utøyal olnut surid hiljem haiglas siseorganite vigastuste tõttu. Veretöö leidis aset 22. juulil 2011. Kokku hukkus 77 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles