Euroopa Parlamendis rööviti panka

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Caro / Scanpix

Brüsseli kesklinnas asuvas europarlamendi kompleksis toimus täna pärastlõunal draama, kui üksik kurjategija suutis mööda hiilida turvasüsteemidest ning röövis alumisel korrusel asuvat pangakontorit.

Euroopa Parlamendi peapressiesindaja Jaume Duch teatas oma kodulehel, et rünnak toimus kella nelja paiku Paul Henri Spaaki (PHS) hoone alumisel korrusel asuvas ING panga väikeses harukontoris, vahendas EUobserver.

Mees näitas tema sõnul relva või midagi relvale sarnanevat ning hirmunud töötajad andsid talle kassast nõutud sularaha. Keegi vigastada ei saanud.

«Me ei tea veel, kas see oli tõeline relv või võlts, aga sellest piisas, et sundida töötajaid raha üle andma,» tõdes pressiesindaja. «Kui see oli tõeline tulirelv, siis tekivad küsimused,» märkis ta AFP ajakirjanikule.

Kui suure summa mees kassast sai, pole mainitud. Pärast röövi anti kogu kompleksis häire ning julgeolekutöötajad otsivad läbi kõiki kolme suurt hoonet.

«Praegu on kogu hoone suletud. Mulle saadavad inimesed tekstisõnumeid, milles nad räägivad, et ei pääse välja. Pea kohal lendavad helikopterid,» rääkis üks parlamendis töötav assistent.

ING pressiesindaja sõnul üritab pank hankida täpsemat infot juhtunu kohta.

EUobserveri andmetel on kott rahaga aga juba leitud, kuigi väidetavalt parukat ja maskeerivat meiki kandnud röövli kohta ei teata veel midagi. Ta võib viibida nii kompleksi sees kui selle läheduses.

Duchi sõnul vaadatakse praegu läbi valvekaamerate salvestusi. Ta tunnistas, et huvitav oleks teada ka seda, millise märgiga pääses mees kompleksi sisse. PHSi hoonet külastavad sageli kõrged riigitegelased ning vaid kaks korrust röövi toimumispaigast kõrgemal viibis tänagi endine Nõukogude Liidu liider Mihhail Gorbašov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles