Tapal evakueeriti kortermaja keldripõlengu tõttu elanikud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Täna hommikul puhkes Tapa linnas Eha tänaval viiekorruselise elumaja kahe trepikoja all olevas keldris tulekahju, mille tõttu tuli evakueerida ühe trepikoja elanikud.

Häirekeskus sai kell 10.34 teate, et Tapa linnas Eha tänaval põleb viiekorruselise elumaja kelder, kus võivad olla ka inimesed, teatas Ida päästekeskus.

Sündmuskohale sõitsid viis päästeautot Rakvere, Tapa ja Väike-Maarja päästekomandost, päästjad Vajangu abikomandost, operatiivkorrapidaja ning kiirabibrigaad.

Päästjate kohale jõudes põles viiekorruselise elumaja kahe trepikoja all olev kelder.

Trepikojas leviva tugeva suitsu tõttu evakueeriti ühest trepikojast kümme elanikku, kellest kolm liikumispuudega inimest anti meedikutele tervisekontrolliks üle. Juhtunust teavitati vallavalitsuse töötajat.

Tulekahju lokaliseeriti kella 12.20ks.

Tulekahju tekkepõhjus on veel selgitamisel. Arvatav põhjus on süütamine, sest enne tulekahju nähti elumaja keldrist väljumas võõraid inimesi.

Päästeteenistus palub sarnaste juhtumite vältimiseks olla inimestel tähelepanelik ning hoida võõraste isikute eest elumajade trepikodade ja keldrite uksed lukustatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles