Ida-Viru politseinikud jälitasid joobes autojuhti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ida prefektuuri korrakaitsjad ajasid eile kella 16 paiku Kohtla-Järvel taga ilmsete joobetunnustega autot juhtinud meest.

Pühapäeval, 22. aprillil kella 16.19 ajal andsid politseinikud Kohtla-Järvel Järveküla teel peatumismärguande sõiduautole Volkswagen Touareg, mis jäi neile silma kahtlase sõidustiili pärast.

Volkswageni juht eiras peatumismärguannet, lisas kiirust ning üritas politseipatrulli eest pageda.

Politseinikud fikseerisid asulasisesel teel, kus lubatud sõidukiirus on 50 km/h, sõiduki kiiruseks 124 km/h.

Alla minuti kestnud tagaajamise käigus mõistis juht, et tal ei ole võimalik põgeneda, nii vähendas ta kiirust ning patrull blokeeris ka sõiduki edasise liiklemise võimaluse. Sõiduauto roolis oli 42-aastane Oleg, kellel olid ilmsed joobetunnused. Kuna Oleg ei nõustunud kohapeal alkomeetrisse puhuma, toimetati mees haiglasse ekspertiisi.

Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar nimetas sellist riskeerivat liikluskäitumist äärmiselt taunitavaks.

«Kinni peetud juht on elav näide sellest, kuidas alkohol muudab inimesed uljaks, liiga enesekindlaks, lisaks kaotatakse igasugune kriitikavõime enda käitumise üle ja hulljulgus võtab võimust,» märkis Ottokar ja lisas, et õnnetused, mis võivad juhtuda selliste tegurite koostoimel nagu tarbitud alkohol ja kiiruse ületamine, võivad leida üsna traagilise lõpu ja seda mitte ainult endale vaid ka kaasliiklejatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles