Jägala kaitseväelinnaku saatus selgub lähikuudel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajal asus Jägalas suur sõjaväelinnak, mille osa hooneid on praeguseks lagunenud.
Nõukogude ajal asus Jägalas suur sõjaväelinnak, mille osa hooneid on praeguseks lagunenud. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kaitseministeeriumi kinnitusel on Jägala kaitseväelinnaku ehitamine endiselt valitsuse tööplaanis sees ja vastav otsus tehakse lähikuudel.

Praegu analüüsib kaitseministeerium koos Riigi Kinnisvara AS erinevaid rahastamislahendusi, selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet. Põhimõttelised otsused Jägala kaitseväelinnaku rahastamisskeemi ja pealinna väeosade tulevase paiknemise osas langetatakse lähikuudel.

Harjumaal asuvasse Jägala linnakusse saaks tänapäevastesse tingimustesse koondada kõik täna Tallinnas olevad väeosad, mistõttu kujuneks Jägala linnaku võimalik ehitamine kaitseministeeriumi suurimaks ehitusprojektiks lähikümnendil.

Pressiesindaja sõnul otsib kaitseministeerium seetõttu sellist paindlikku rahastamisskeemi, mis võimaldaks samaaegselt Jägala linnakuga jätkata kaitseväe teiste linnakute ja harjutusväljade arendamisega, mis samuti vajavad lähiaastatel investeeringuid.

«Seejuures tuleb aga ka kaitse-eelarve erinevad kululiigid hoida tasakaalus selliselt, et ehitusprojektid ei «sööks» ära sõduritele uue varustuse või personalikulude eelarvet ning säiliks kaitseväe võitlusvõime,» toonitas Kuimet.

Ministeeriumi kinnitusel on nii kaitseministri kui kaitseväe juhataja üheks peamiseks prioriteediks ajateenijate olme- ja väljaõppeprobleemide lahendamine lähima paari aasta jooksul.

Esialgse kava kohaselt peaks Jägala linnakusse kolima praegu pealinnas asuvad vahipataljon, logistikapataljon, staabi- ja sidepataljon, luurepataljon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles