Rongifirma: rattaga reisija asendusbussi ei mahu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongid Balti jaamas.
Elektrirongid Balti jaamas. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kuna raudtee uuendamise ajal tuleb rongireisijatel sihtpunkti jõudmiseks kasutada asendusbussi, siis rattaga reisija ei pruugi sellest hoolimata sihtkohta jõuda..

«Kuskil ei ole öeldud, kas bussi nagu rongi saab ka jalgrattaga . Elan rongijaamast 6 km eemal ja jalgsi minna oleks ikka liiga palju,» kirjutas üks Postimehe lugeja.

Elektriraudtee turundusjuhi Norbert Kaareste tunnistas, et asendusbussidesse rattad tõenäoliselt ei mahu. «Klooga - Paldiski lõigul on kogemus näidanud, et kui reisijaid väga palju ei ole, on võimalik rattaga vahekäiku siseneda, ent Tallinn - Nõmme lõigul ei luba seda busside täituvus ja sage peatumine,» sõnas Kaareste.

Remonditööd raudteel kestavad veel vähemalt aasta ja selle tõttu on häiritud ka elektrirongide liiklus. Lisaks ooteplatvormide madalamaks ehitamisele vahetatakse välja ka kontaktliinid ja läänesuunal ka osaliselt rööpad. Ehitustööd elektriraudteel on löönud segi reisirongide sõiduplaani ning rongid hilinevad ja osaliselt sõidavad rongide asemel asendusbussid.

Niipea aga senine rongide sõidugraafik ei taastu, sest remonditööde maht on nüüd järjest suurenemas ning suve jooksul muudab see rongide väljumise veel harvemaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles