Leisi vald palus riigikontrolli appi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustutusvoolik.
Kustutusvoolik. Foto: Panther/Scanpix

Saaremaa Leisi vallajuhid ei ole veel jonni jätnud ning pöördusid riigikontrolöri poole, et riigikontroll uuriks, kas komandode sulgemine oli ikka seaduspärane ja kohalike elanike jaoks parim võimalik lahendus.

«Palume riigikontrollil teostada majanduskontroll, kas siseministeerium ja päästeamet on kasutanud päästekomando ümberkorralduste käigus maksumaksja raha säästlikult, tõhusalt, mõjusalt, eesmärgipäraselt ja õiguspäraselt,» vahendab Saarte Hääl Leisi vallajuhtide poolt riigikontrolör Mihkel Oviirile saadetud kirja, millega Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ja volikogu esimees Andrus Kandima paluvad riigikontrollil algatada kontrollmenetlus siseministeeriumi ja päästeameti tegevuse kohta, mis puudutab Leisi päästekomando jt komandode sulgemist.

«Leisi vallavalitsus on seisukohal, et Leisi päästekomando sulgemise otsus on vastuolus riigikogu otsusega, mis käsitleb turvalisuspoliitika põhisuundasid ja mis ei ole kuidagi õiguspärane ning millele tähelepanu juhtimine on riigikontrolli õigus kui ka kohustus,» kirjutavad vallajuhid.

Nad paluvad riigikontrollil anda hinnang tuleviku perspektiivi arvestades, kas siseministeeriumi ja päästeameti jätkuv tegevus seoses Leisi päästekomando ja teiste päästekomandode sulgemisega, sh vabatahtlike päästekomandode loomisega, on piisav, et tagada raha sihipärane ja otstarbekas kasutamine, ning kas selline tegevus on adekvaatne, tulemuslik, eesmärgipärane, vastutustundlik, objektiivne ja õiguspärane maksumaksja suhtes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles