Muhumaa turismitalu kaevuvesi osutus puhtaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu
Muhu Foto: Raigo Pajula

Muhumaal Mõega külas asuva Tammisaare turismitalu ja kahe naabertalu kaevust võetud veeproovid ei näidanud mingit reostust.

Detsembri alguses jõudis ajakirjandusse info, et Muhu tuntumate turismitalude hulka kuuluv Tammisaare vabaõhumuuseum on tõsise probleemi ees, kuna naabruses asuvatest OÜ Muhu Farmid lautadest leviv sõnnikuhais ja veereostus seab turismitalu edasise tegevuse küsimärgi alla, kirjutas Oma Saar.

Vallavalitsuse tellimusel kontrollis Mõega küla kaevudest võetud vett Saaremaa veterinaar- ja toidulaboratoorium. Selgus, et vesi vastab mikrobioloogiliste näitajate osas joogiveele esitatavatele nõuetele.

Leida Tammisaar ütles, et tulemus on tegelikult ootuspärane, sest praegu ei toimu naabruses sõnnikulaotamist ja maapind on külmunud. «Kokkulepe vallavalitsusega oli, et proove võetakse korduvalt, järgmine kord oleks mõtet ehk kevadel, kui jälle läga vedama hakatakse,» sõnas ta.

Turismitalu perenaine on varem rääkinud, et haisuprobleemid tekkisid pärast seda, kui umbes 600 meetri kaugusel tegutsev piimatootja võttis kasutusele vedelsõnnikuhoidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles