Medvedev tõi välja uue valitsuse prioriteedid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa uue valitsuse prioriteediks peab saama võitlus inflatsiooni, vaesuse ja tööpuudusega, rõhutas president Dmitri Medvedev.

Riiginõukogu istungil rääkis Medvedev, et lastega perekondade heaolu halveneb iga järgmise lapse sünniga, vahendas telekanal Rossija24.

Tema sõnul väidavad statistikud, et kahe lapsega perede vaesusrisk on 50 protsenti, kolmelapselistel ja suurematel peredel 80 protsenti. «Niisugune olukord on lubamatu. Me peame murrangu tekitama ja kõigi kolme probleemi lahendamine peab mahtuma tulevase valitsuse prioriteetide loetelusse,» märkis ta.

Oma tähtsaima ülesandena nimetas Medvedev kodaniku- ja majandusvabaduse arendamist Venemaal. «Rohkem vabadust igaühele – niisugene oli ja niisuguseks jääb minu eesmärk,» rõhutas ta.

Medvedev lisas, et tulevase valitsuse konkreetseid plaane esitletakse riigiduumas peaministri nimetamise protseduuri raames.

Varem on avalikustatud, et Venemaa uue valitsusjuhi nimi saab teatavaks 8. mail ehk Vladimir Putini inauguratsioonile järgneval päeval. Seniste oletuste järgi saab valitsusjuhiks senine riigipea Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles