Rogozin: tuumaklubi laienemine kujutab endast «suurt probleemi»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin Foto: SCANPIX

Vene asepeaministri Dmitri Rogozini arvates kujutab nn tuumaklubi laienemine endas suurt probleemi juhul, kui see saab teoks riikidega, mille suhtes puudub igasugune kindlus.

Nii kommenteeris ta Põhja-Korea rakendikandja Unha-3 ebaõnnestunud starti, mis lõppes mõni minut hiljem kukkumisega merre.

Mitmete juhtivate välisriikide hinnangul püüab riik tegeleda ballistilise raketi arendamisega, mis suudaks kanda ka tuumalaengut.

«Kui riik püüab luua massihävitusrelva, siis valmistab ta paralleelselt ka transpordivahendit ehk siis massihävitusrelvaga pole midagi teha, kui sa ei suuda seda vaenlase territooriumile paisata,» selgitas ta RIA Novosti vahendusel.

Põhja-Korea katsed suurendada massihävitusrelvi transportivate rakettide lennuulatust ja täpsust pole just suureks saladuseks ja Venemaal pole selles osa mingeid illusioone, rääkis Rogozin.

Tõeliselt suureks probleemiks on aga tuumaklubi laienemine riikidega, mille suhtes pole naabritel
ega partneritel niisugust tunnet, et nendega saaks asju ajaga.

«Just seetõttu me ütlesimegi, et kui taolised raketid peaks ettenähtud territooriumi kohale kõrvale kalduma, siis tehakse need Vene raketitõrjevahenditega kahjutuks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles