Putin teeb Medvedevile ettepaneku hakata võimupartei esimeheks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin pärast riiginõukogu laiendatud istungit täna.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin pärast riiginõukogu laiendatud istungit täna. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin, kellest 7. mail saab riigi järgmine president, loobub võimupartei Ühtne Venemaa esimehe kohast ja teeb ettepaneku määrata sellele kohale Dmitri Medvedev.

Putin pakkus välja idee korraldada mai teisel poolel kongress ja panna paika uus juht. Ise paneb ta esimehe ameti maha kohe pärast inauguratsioonitseremooniat, vahendas lenta.ru.

Meedia on varem kirjutanud korduvalt, et parteid juhib Medvedev, kuna detsembris 2011 oli ta selle esinumbriks riigiduuma valimistel. .

Täna kirjutab rida väljaandeid, et Putin ütleb lahti parteilisest ametipostist. Võimupartei ülemnõukogu presiidiumi sekretär Sergei Neverov ütles intervjuus Kommersandile, et «meil on traditsioon, et president on parteilisest tegevusest eemal, et pidada dialoogi kõigi poliitiliste jõududega».

Praegu juhib Putin Ülevenemaalist Rahvarinnet, mida pole ametlikult registreeritud, kuid mis peaks saama ühiskondlikuks organisatsiooniks.

Izvestija ennustab, et pärast parteikongressi muutub selle struktuur oluliselt. Boriss Grõzlovi juhitav ülemnõukogu likvideeritakse võib-olla üldse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles