«Skype klassiruumis» avardab õpetaja võimalusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: SCANPIX

Skype’i ülemaailmne keskkond «Skype in the Classroom» ehk «Skype klassiruumis» annab õpetajatele ideid ja võimalusi oma tundide põnevamaks muutmiseks ning ka õpilaste projektidesse haaramiseks.

«See on tasuta online-keskkond õpetajatele, kes soovivad tuua õppetundidesse interaktiivsust ja vaheldust, pakkudes võimalust ühenduda teiste õpetajate ja õpilastega üle maailma,» rääkis tänasel Microsofti hariduskonverentsil esinenud Skype’i administratiivjuht Piret Ujok.

Keskkond on olnud kättesaadav nüüdseks juba pisut enam kui aasta. Selle kasutamiseks tuleb õpetajal kõigepealt registreeruda ja luua oma profiili, tuues välja enda eriala, huvid, õpilaste vanusegrupid, keda ta õpetab, ning asukohamaa. «Nii on võimalik teistel õpetajatel üle maailma huvi korral ühenduda, et viia läbi ühiseid projekte ning külastada Skype’i abil klassiruumist lahkumata teisi koole ja klasse,» rääkis Ujok.

«Paljud õpetajad on mitmeid projektimõtteid Skype’i klassiruumi keskkonda juba ka üles laadinud,» rääkis ta. «Projekte on igasuguseid – alates tehnoloogiateemadele keskendunutest kuni ilmast rääkimiseni välja. Sestap sobib keskkond mistahes ainevaldkonna õpetajatele kasutamiseks.»

«Meeles tuleb vaid pidada seda, et kui projektipartner pole just siit samast Eestist, siis on inglise- või mõne muu olulise (hispaania, vene, saksa) võõrkeele tundmine üsna olulise tegur – see avab uksed nii paljudele põnevatele ettevõtmistele.»

Ta tõi näiteid: «Üks USA kooliõpetaja soovib tutvustada läbi Skype’i oma põhikooliõpilastele teisi kultuure ning tahaks leida selle tarbeks partnerklasse üle maailma. Samuti võib keskkonnast leida andekate vene tudengite pakkumise viia läbi külalisloeng filosoofia ja ajaloo teemadel. Üks Norra õpetaja on lisanud koos oma gümnaasiumiõpilastega projekte, analüüsimaks kultuuritausta mõju rahvusvahelisele suhtlemisele.»

Kõik õppematerjalid ja –võimalused, mida keskkonna kaudu leida võib, on sinna laadinud teised õpetajad.

Eestist on «Skype klassiruumis» keskkonda registreerunud 65 õpetajat. «Kuna keskkond on Eesti õpetajate jaoks uus ja veel suhteliselt avastamata, loodame, et aina rohkem kohalikke õpetajaid leiab tee selle uudse õpikeskkonna juurde,» lootis Ujok.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles