Romney võitis eile eelvalimised kõigis viies osariigis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitt Romney võitis teisipäeval USA vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimised Connecticuti, Delaware', Pennsylvania, Rhode Islandi ja New Yorgi osariigis, liikudes lähemale delegaatide hulgale, kelle toetust ta vajab ametlikuks kandidaadiks saamiseks, teatasid telekanalid.

Delaware' osariigis juhtis Romney 56 protsendi häältega, kui laekunud olid 220 valimisringkonna tulemused 236-st. Endine Esindajatekoja spiiker Newt Gingrich oli 27 protsendi häältega teine ja kongresmen Ron Paul 11 protsendiga kolmas.

Connecticutis toetas Romneyt 67 protsenti hääletamas käinutest, kui loetud oli veerand valimissedelitest. Paul oli 14 protsendiga teine ja Gingrich 11 protsendiga kolmas.

Rhode Islandil juhtis Romney 63 protsendise toetusega, kui loetud oli 59 protsenti häältest. Paul oli 25 protsendiga teine ja Gingrich kuue protsendiga kolmas.

Meediakanalite andmetel sai Romney võidu ka Pennsylvanias ja New Yorgis.

Teisipäeval hääletanud viies osariigis on ühtekokku 231 delegaati augusti lõpus toimuvale vabariiklaste parteikonvendile ning võidud viivad Romney lähemale 1144 delegaadi toetusele, mis on vajalik ametlikuks kandidaadiks saamiseks. Telekanali CNN andmetel oli Romneyl enne teisipäeva koos 695 delegaadi toetus.

USA presidendivalimised toimuvad 6. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles