Vakra: Keskerakonna rahaasjad on liiga segased, et liikmemaksu maksta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Endine Keskerakonna liige, riigikogulane Rainer Vakra ütles, et eelistab erakonna keskkontori rahastamise asemel oma liikmemaksu piirkondlikele organisatsioonidele anda.

Vakra sõnul on toetused ja liikmemaksud mõeldud eelkõige selleks, et poliitilised parteid saaksid tutvustada ja levitada oma väärtusi ning põhimõtteid. Selle eesmärgiga saab Keskerakond ainuüksi riigieelarvest ligi 21,5 miljonit krooni aastas.

«Minu ja paljude endiste ning tänaste keskerakondlaste hinnangul ei ole Keskerakonna juhtkond eelarve vahendeid kasutatud selgelt ja sihtotstarbeliselt,» põhjendas Vakra.

Ta meenutas, et augustis toimunud Keskerakonna kongressil oli tänaste Demokraatide ühenduse liikmete ja kõigi Jüri Ratase toetajate üks olulisemaid nõudmisi, et rahaasjad tuleb korda teha.

«Just selletõttu ei teinud ma kandeid Keskerakonna kontole, vaid olen erakonda toetanud läbi Nõmme piirkonna, kus sain olla kindel iga sendi otstarbekas ja mõistlikus kasutamises. Ja kui on võimalik kedagi toetada, siis käitun oma sisemise veendumise järgi – kannan raha Nõmme abivajavate laste toetuseks, mitte Keskerakonnale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles