Sarkozy välistas kokkuleppe Marine Le Peniga

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teiseks ametiajaks Prantsusmaa presidendiks pürgiv Nicolas Sarkozy välistas kokkuleppe parempopulistliku Rahvusrindega, kuid leidis, et selle toetajaid ei tohiks demoniseerida.

«Rahvusrindega ei tule mingit kokkulepet,» kinnitas Sarkozy BBC vahendusel, märkides, et ta pole lubanud Marine Le Peni juhitavale erakonnale toetuse eest 6. mail toimuvate presidendivalimiste lõppvoorus ministrikohti tulevases valitsuses.

«Me peame rääkima selle 18 protsendiga, kes hääletasid Marine Le Peni poolt,» lisas Sarkozy, viidates Le Peni valimistulemusele. «Minu jaoks pole need 18 protsenti paremäärmuslike vaadetega inimesed... aga ma ei taha Rahvusrinde ministreid. Ma pole seda kunagi tahtnud.»

Piiride sulgemist, Euroopa Liidust välja astumist ning frangi taas kasutusele võtmist lubanud Le Pen pole avalikustanud, kelle poolt Rahvusrinde toetajad võiksid valimiste lõppvoorus hääletada.

Uurimuste järgi eelistaks üle poole Le Peni toetajatest teises voorus aga Sarkozyd sotsialistide kandidaadile François Hollande´ile. Vimane võib aga loota valimistel neljandaks jäänud vasakäärmuslase Jean-Luc Mélenchoni valijate toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles