Kreitzberg: keegi ei taha tunde ära anda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpik..
Eesti keele õpik.. Foto: Margus Ansu.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees ning endine haridusminister Peeter Kreitzberg ütles kommentaariks Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi nõudmisele jätta emakeele ja kirjanduse tundide arv vähemalt samale tasemele, et loomulikult ei taha ühegi aine õpetajad, et just nende eriala mahtu gümnaasiumis vähendatakse.

«Eks kõigi ainete esindused saadavad kultuurikomisjonile oma ettepanekud ning pärast üldpildi kokkusaamist on võimalik midagi täpsemat öelda, kuid selge on, et eesti keel on üks tähtsamaid aineid,» rääkis Kreitzberg Postimees.ee’le.

On kahetusväärne, et õppekava vaidluses vaieldakse tundide arvu üle, vähe on juttu, mida tahetakse tunnis teha, tõdes Kreitzberg.

«Emakeele oskus on lapsele loomulikult väga oluline, aga see ei sõltu vaid eesti keele tundidest, vaid ka teiste ainete õpetajate eesti keele oskusest ning sellest, kuidas nemad oma ainet õpetades emakeelt kasutavad,» rääkis ta.

«On ju selge, et keegi ei taha tunde ära anda, eesti keele positsioon on siin mõistagi üks tugevamaid, sellel on selge emotsionaalne taust, aga seisukoha saab kultuurikomisjon kujundada ikkagi siis, kui on ka teiste ainete õpetajate seisukohad olemas,» rõhutas Kreitzberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles