Soome politsei: neiu langes pussitaja ohvriks juhuslikult

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Soomes Varkauses 17-aastase tütarlapse jõhkras tapmises kahtlustatav 43-aastane mees on ametilt koristaja, kes valis oma ohvri välja juhuslikult.

Ajalehe Helsingin Sanomat andmetel mees enam tööl ei käi ja on vaatamata suhteliselt noorele eale pensionil. Varkause linna kolis ta Kuopist neli aastat tagasi.

Politsei esindaja ütles eile, et neiu pussitamises kahtlustataval mehel varasemast ajast kuriteoregistrit pole. Oma ohvrit ta ei tundnud, valides neiu välja juhuslikult.

Aastal 1994 sündinud neiu sõitis eile pärastlõunal sõpradega jalgratastel ringi. Seltskonnale vastu tulnud mees hakkas tütarlast aga ootamatult noaga lööma. Traagiliselt lõppenud intsident juhtus umbes 500 meetri kaugusel politseijaoskonnast.

Komissar Harri Pyösti kinnitusel jõudis kiirabibrigaad kohale ruttu ja arstid püüdsid ohvrit elustada mitmekümne minuti vältel.

Politseinikud võtsid pussitamises kahtlustava mehe tunnistajatelt saadud tundemärkide põhjal kinni sada meetrit eemal.

Mees tunnistas esialgse küsitluse ajal veretöö üles. «Oma sõnul ei saa ta üksinda hakkama ja tahab pääseda vanglas asuvasse närvikliinikusse. Mees tahab olla väljaspool normaalset ühiskonda,» rääkis Pyösti.

Politseinikud uurivad juhtunut kui mõrva.

Põhja-Savo politsei jagab juhtunu kohta lisateavet kell 13 algaval pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles