Medvedev: Hodorkovski peab ise armu paluma

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev keeldub armu andmast Mihhail Hodorkovskile, kuna kinnipeetav pole vastavat taotlust esitanud.

Riigipea avalikustas oma seisukoha täna, kui ta otse-eetris vastas viie telejaama esindaja küsimustele, vahendas RIA Novosti.

Ta viitas põhiseaduse paragrahvile nr 50, mille järgi on süüdimõistetul õigus esitada riigipeale armuandmispalve. Kui president taolise palve saab, siis ta vaatab selle üle ja teeb otsuse. «President ei saa konstitutsiooni piiridest väljuda,» rõhutas ta.

Naftafirma Jukos eksjuht Hodorkovski pole end süüdi tunnistanud ega armu palunud.

Vene Presidendi Inimõiguste Nõukogu koostas aprilli alguses kirjaliku ettepaneku, mille järgi oleks presidendil õigus anda armu süüdimõistetule, kes pole ise vastavat soovi väljendanud.

Vene inimõigustevolinik Mihhail Fedotov rääkis tookord, et nõukogu andis Medvedevile kümne konstitutsiooniõiguse spetsialisti koostatud ettepaneku, kuid «ta ei olnud sellega päri».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles