Ligi: unustatakse pronksöö võikus

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö ajal süüdati Pärnu maanteel asuv lõngapood.
Pronksöö ajal süüdati Pärnu maanteel asuv lõngapood. Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et pronksöö kulude sissenõudmisega tegeletakse edasi, kuid see pole tema jaoks põhiliseks teemaks.

«Ei pea ennast üle pingutama. Põhiline on, et Eesti saab probleemidega hakkama ja suudab ennast kehtestada – rahaline külg on teisejärguline,» sõnas minister. «Saime asjast päris hästi üle – nii rahutusest kui ka tagajärgedest ja hoiakutest, ma ei tähtsustaks seda rahalist külge.»

Ligi hinnangul on põhiteemaks hoopis, et unustama on hakatud sündmuse võikust.

«Ka see olukord, mis oli enne pronksööd ja miks pronksöö üldse juhtus,» selgitas ta. «Selle asemel võtavad sõna toonaseid otsustajaid ründavad inimesed, kes polnud toona ehk lojaalsed, ja räägivad sellest, kuidas neid sildistatakse ja vaikima sunnitakse.»

Nii Ligi kui ka Reformierakonna toonane peasekretär ja tänane justiitsminister Kristen Michal toonitasid, et valimisjärgse reitingu tõstmiseks poleks keegi sellist asja ette võtnud.

«See ei mõjutanud pikas perspektiivis erakondade reitingut,» väitis Ligi.

«Kõik sündmused olid asjas ja ruumis paratamatud, sest valimised olid ära olnud ja ma ei segaks seda valimiste või poliitikateemaks,» lisas Michal. «Valitsus võttis kriitilisel hetkel õiged otsused ja tegi õigesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles