26 eesti ratturite rööviga seotud isikule määrati surmanuhtlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövitud ratturid pärast pääsemist tagasi Tallinnas.
Röövitud ratturid pärast pääsemist tagasi Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Liibanoni sõjaväekohus määras surmanuhtluse 26-le mulluse Eesti ratturite rööviga seotud inimesele, kirjutab portaal Naharnet. Süüpingis istus seoses selle sündmusega 29 kahtlusalust.


Lisaks röövis osalemisele pandi neile süüks veel kuritegeliku rühmituse moodustamist, riigi autoriteedi õõnestamist, Fatah al-Islami mässulistega seotud olemist, ebaseaduslike relvade kasutamist, julgeolekujõududes teeninud Rashed Sabri tapmist ning sisejulgeolekuteenistuse liikmete ründamist.

Süüdi mõisteti kohtualused ka relvastatud röövis ning Liibanoni passide ja ID-kaartide võltsimises, alkoholi müüvates poodides pommirünnakute korraldamises ja kristlike mälestusmärkide rüüstamises.

29 süüdimõistetust on Liibanonis vangistatud aga vaid üheksa. Lisaks on Süürias kinni peetud tolle riigi kodanik Mohammed Ahmed Ahmed, keda pole veel Liibanonile üle antud. Ülejäänud süüdimõistetud on vabaduses.

Mullu märtsis Bekaa orus eestlased röövinud jõugu juhiks peetakse Wael Abbasi nimelist meest. Tema vahistati mullu novembris, kui Süüria võimud said ta kätte katselt põgeneda riigist võltsdokumendiga.

Mullu septembris tapsid Liibanoni sisejulgeolekujõud al-Bireh in Rashayas toimunud kokkupõrgete käigus kaks röövijate arvatavat kaasosalist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles