Pirita: miks ei võiks suvel heal teel 100 km/h sõita?

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Pirita.
Johannes Pirita. Foto: Liis Treimann

Eesti üks tuntumaid liiklusõpetajaid Johannes Pirita imestab liikluskomisjoni otsuse üle jätta eeloleval suvel piirkiirus 100 kilomeetrini tunnis tõstmata.

«Ma olen seda meelt, et üks ametkond ei peaks niimoodi määrama meie elu-olu, vaid sellele peaks eelnema analüüs otsuse põhjendatuse üle,» ütles Pirita, kirjutas Õhtuleht.

Pirita sõnul pole ta näinud statistikat, mis näitaks, et piirkiiruse tõstmine suveperioodil heas korras teelõikudel oleks seal raskete tagajärgedega liiklusõnnetuste arvu tõstnud.

«Muidugi peab tee olema 100 km/h piirkiiruse jaoks heas korras ja hea nähtavusega - kui see nii on ja juht korralikult sõidab, milles siis probleem?» küsis Pirita.

Pirita arvates peaksid otsustajad liiklusõnnetuste arvu suurenemise taga ning tumeda statistika parandamisel vaatama mujale kui suvise piirkiiruse tõusu poole, sest peamiselt põhjustavad selliseid õnnetusi poisikesed, jotad ja narkarid.

Olukorra halvenemise tõttu Eesti liikluses tegi liikluskomisjon ettepaneku rakendada kohe kolme meedet: suurendada politseipatrullide arvu, jagada jalakäijatele ja jalgratturitele täiendavalt helkureid ja helkurveste ning mitte tõsta kaherajalistel teedel suveperioodiks piirkiirust 100 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles