Rasmussen: eeldan, et Prantsusmaa toetus jääb alles sõltumata valimiste tulemusest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid Afganistanis.
Prantsuse sõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

NATO loodab Prantsusmaa toetusele oma operatsioonidel, kommenteeris alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna nende presidendivalimiste sotsist favoriidi Francois Hollande’i lubadust tuua pärast oma võitu kõik Prantsuse sõdurid kohe Afganistanist koju.


«Ma ei hakka kuidagi sekkuma Prantsusmaa presidendikampaaniasse. Sellegipoolest pean ma Prantsusmaad tugevaks liitlaseks,» ütles Rasmussen täna Madridis, pärast kohtumist Hispaania peaministri Mariano Rajoyga.

«Prantsusmaa on alati olnud tugevalt pühendunud meie julgeolekuoperatsioonidele ning ma eeldaksin, et see jätkub sõltumata sellest, kes osutub valituks 6. mail,» lisas Rasmussen AFP teatel.

Prantsusmaa presidendivalimiste teise ringi favoriidiks peetav Hollande on lubanud, et toob väed välja käesoleva aasta lõpuks. See on aasta varem kui näeb ette tema vastaskandidaadi – praeguse presidendi Nicolas Sarkozy – kava.

NATO rahvusvahelistes julgeolekuabijõududes teenib praegu 130 000 sõdurit. Prantsusmaa kontingendis on 3300 sõdurit. Langenud on selles konfliktis 82 Prantsuse sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles