Hollande karmistas oma seisukohta sisserände küsimustes

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakat Francois Hollande'i ja Nicolas Sarkozy näopildiga.
Valimisplakat Francois Hollande'i ja Nicolas Sarkozy näopildiga. Foto: SCANPIX

Prantsuse sotsialistide liider François Hollande peab sisserände piiramist majanduslikel põhjustel ülimalt oluliseks.

Presidendiks pürgiv Hollande ütles intervjuus Prantsuse raadiojaamale RTL, et tema pooldab migratsiooni aastakvootide taastamist. «Kriisi olukorras on majandusliku sisserände piiramine vajalik,» rõhutas ta.

«See, et teatud hulk tööandjaid võtab tööle illegaale, pole õige,» nentis Hollande Wall Street Journali teatel.

Migrandid on saanud valimisvõitluses keskseks teemaks pärast seda, kui paremäärmuslik Marine Le Pen kogus sisserändekriitilise kampaaniaga valimiste esimeses voorus iga viienda valija hääle ehk täpsemalt 17,9-protsendise toetuse.

Konservatiivne Nicolas Sarkozy on astunud sammu paremale, et koguda rohkem parempoolse Rahvusrinde toetajate hääli kui Hollande.

Teiseks ametiajaks presidendiks pürgiv Sarkozy on lubanud piirata seaduslikku sisserännet poole võrra. Ka on ta lubanud võtta kasutusele abinõud prantsuse keelt mitteoskavate ja kodakondsuseksamil läbi kukkunud inimeste eemalehoidmiseks.

Prantsuse telejaam TF1 avaldas täna arvamusuuringu tulemused, mille järgi edestab Hollande Sarkozyd üheksa protsendipunktiga. Sotsialistide liidrit toetab 54,5 ja Sarkozyd 45,5 protsenti vastanutest.

Viis päeva tagasi läbi viidud küsitluse veamäär on kuus protsendipunkti mõlemas suunas.

Presidendivalimiste teine voor leiab aset 6. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles