Reuters: Liibanoni süüdistaja nõuab pantvangistajatele surmanuhtlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid pärast pääsemist Tallinnas pressikonverentsi andmas.
Ratturid pärast pääsemist Tallinnas pressikonverentsi andmas. Foto: Raigo Pajula

Uudisteagentuuri Reuters andmetel nõudis Liibanon riiklik süüdistaja eestlastest jalgratturite rööviga seotud 26 kurjategijale surmanuhtlust, varem teatasid Liibanoni allikad, et tribunal mõistis 26 inimesele surmanuhtluse.


Viidates kohtu allikatele edastas Reuters, et Liibanoni riiklik süüdistaja nõudis neljapäeval surmanuhtlust 26 inimesele, kes on seotud eestlastest jalgratturite röövimisega eelmisel aastal. Neljapäeval teatas Liibanoni portaal Naharnet, et tribunal juba mõistis surmanuhtluse 26 rööviga seotud inimesele.

Reutersi teatel süüdistatab prokurör 92-leheküljelises süüdistuskokkuvõttes kohtualueid mõrvas, kuritegeliku ühenduse loomises, röövimises, välismaalaste pantvangistamises, ning sidemetes rühmitusega Fatah al-Islam.

Reuters märkis, et kahtlusaluseid on kokku 29, neist vaid üheksa on vahi all ning ülejäänute üle mõistetakse kohut tagaselja.

Naharnet lisas süüdistuste loetellu ka võimu õõnestamise, ebaseaduslike relvade kasutamise, julgeolekuteenistuse liikmete ründamise, Liibanoni passide ja isikutunnistuste võltsimise, alkoholikaupluste õhkulaskmise ning vandalismi ristiusu pühakodades.

Kurjategijad röövisid seitse jalgratastel matkanud eestlast möödunud aasta 23. märtsi õhtul Liibanonis Bekaa oru idaosas vahetult pärast seda, kui nad olid üle piiri Süüriast Liibanoni jõudnud.

Olukorra võimalikult kiireks lahendamiseks asus välisminister Urmas Paeti juhtimisel 23. märtsi hilisõhtul tööle ametkondadevaheline kriisikomisjon. Lisaks moodustas ministeerium töörühma, mille ülesanne oli tagada Liibanonis röövitud Eesti kodanikega seotud informatsiooni vahetus ja ametkondliku tegevuse ööpäevaringne koordineerimine.

14. juuli varahommikul röövitud eestlased vabastati. Mehed toimetati esmalt Arsali linna Bekaa oru idaosas ja seejärel edasi Beirutisse. 15. juuli varahommikul jõudsid nad lennukiga Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles