Ukraina linnas leidis aset neli plahvatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina idaosas Dnipropetrovskis täna aset leidnud neljas plahvatuses on eriolukordade ministeeriumi andmetel viga saanud 27 inimest, nende seas üheksa last.

Ajalehe Komsomolskaja Pravda v Ukraine väitel levivad umbes miljoni elanikuga linnas kuuldused mitmest hukkunust, kuid ametlikult pole seda kinnitatud.

Plahvatused kärgatasid lühikese ajavahega, kõik isevalmistatud lõhkeseadmed olid paigaldatud prügikastidesse, vahendasid Reuters ja AP.

Esimene plahvatus leidis aset kesklinnas kell 11.50 trammipeatuse juures, viga sai 13 inimest.

30-40 minutit hiljem plahvatas ühe kooli ja kino lähedal teine lõhkekeha, vigastades 11 inimest, nende seas üheksat last.

Pargi ja raudteepeatuse lähistel leidis 15 minutit hiljem aset kolmas plahvatus, vigastades kolme inimest.

Neljas plahvatus kärgatas kesklinnas kell 13, esialgu pole teada, kas ka see põhjustas vigastusi.

Prokuratuur algatas plahvatuste uurimiseks kriminaalasja terroriakti puudutava paragrahvi alusel. Siseminister Vitali Zahhartšenko on sõitnud Dnipropetrovski, et uurimist isiklikult juhtida.

President Viktor Janukovitš ütles Interfaxi teatel, et tegemist on «järjekordse väljakutsega meie, kogu maa jaoks». Riigipea sõnul asuvad juhtunut uurima riigi parimad spetsialistid.

Dnipropetrovsk on Janukovitši vangistatud rivaali, ekspeaministri Julia Tõmošenko sünnilinn.

Juunis võõrustab Ukraina koos Poolaga jalgpalli Euroopa meistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles