Ministeeriumitöötajad lähevad emakeele eksamit tegema

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Esmaspäeval on abiturientide laual esmakordselt uues vormis kaheosaline emakeele riigieksam, mille on samaaegselt õpilastega otsustanud läbi teha ka rohkem kui veerand haridus- ja teadusministeeriumi töötajatest.

Ministeeriumi teatel on ametnike eesmärk olla mõttes toeks neile ligi 10 300-le õpilasele, kes koolides samasuguste ülesannete kallal pead murravad, osata ise sellele eksamile hinnang anda ja veenduda enda analüüsivõimes, keeleoskuses ja sõnaseadmise suutlikkuses.

Võrreldes varasemaga on muutunud eelkõige see, et eksamile on lisandunud funktsionaalse lugemise, tekstimõistmise osa. Eksami teine osa, varasemast lühem kirjand, tuleb kirjutada alustekstide ja etteantud probleemi põhjal ning ise ka pealkirjastada.

Eksam algab kell 10 haridus- ja teadusministeeriumi saalis, kus osalevad ka mõned rahvusarhiivi töötajad. Ideega on ühinenud ka osa rahandusministeeriumi töötajatest, nemadki alustavad eksamiga samal ajal Tallinnas, Suur-Ameerika 1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles