USA kongress kiitis Obama ergutuskava heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA senat kiitis reedesel lõpphääletusel heaks president Barack Obama 787 miljardi dollari (9,55 triljonit dollari Eesti krooni) suuruse majanduse elavdamise paketi, millega loodetakse kiiresti turgutada Ühendriikide raskustes majandust.


Senat toetas paketti häältega 60-38 ja saatis selle edasi Obamale allkirjastamiseks, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi teadet. 

Varem reedel oli kongressi esindajatekoda paketi vastu võtnud häältega 246-183. Obama majanduse elavdamise paketti ei toetanud kongressis ükski vabariiklane, sest nende hinnangul ei täida kava oma eesmärke. 

«Kui vaadata natuke lähemalt mõningaid selle abipaketi kulutusi, siis tuleb välja, et see ei tee midagi uute töökohtade loomiseks,» kritiseeris esindajatekoja vabariiklaste juht John Boehner.

Obama on korduvalt kutsunud kongressi poliitikuid üles tegutsema majanduse elavdamise teemadel parteiüleselt.

Abikava näeb ette maksukärpeid ja mitmesuguseid abirahasid ning soodustusi abistamaks neid, kes on ülemaailmse finantskriisi ja majanduslanguse tõttu raskustesse sattunud.

Eesmärk on vähendada töötust, luues niinimetatud rohelisi töökohti ning toetada hariduse ja infotehnoloogia arengut. Lisaks eraldatakse märkimisväärne summa infrastruktuuri ehitus- ja arendustööks. 

Obama kiitis kongressi otsust ja tänas rahvasaadikuid toetuse eest. Tema hinnangul oli abipaketi vastu võtmine vajalik, sest vastasel korral ähvardanuks riiki katastroof.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles