Ametiühingud sel aastal maipühade miitingut ei korralda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga piketil.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga piketil. Foto: Peeter Langovits.

Ametiühingute keskliit (EAKL) ei korralda sel aastal 1. mail miitingut, põhjendades seda ühiskonnas valitsevate pingetega.

EAKLi esimees Harri Taliga ütles neljapäeval BNSile, et erinevalt varasematest aastatest sel aastal ametiühingud maipühadel suuremat miitingut ei korralda.

«Põhjus on lihtne – ühiskonnas on mingid hirmud jälle üleval. Viimastel kuudel oleme korraldanud omajagu igasuguseid aktsioone ja küll nähakse tonte punalippudes, mida pole kuskil tegelikult olnud,» selgitas ta. «Mõtlesime, et ei hakka pingeid täiendavalt üles kruttima ja õli tulle valama. Ühiskonnas on pinged nagunii, inimesed ei ole eluga rahul.»

Taliga sõnul jäi maipühade miiting viimati ära just viis aastat tagasi pronksöö sündmuste tõttu ja toonased rahutused mängivad rolli ka otsuses sel aastal miitingut mitte teha. «Ka pronksöö viienda aastapäeva puhul toimuvad niinimetatud tähistamised. Meie huvi on, et keegi ei kasutaks kurjasti ära neid asju, mida meie teeme. Meil on oma aktsioonid ja sõnumid, sellepärast me väldime mis iganes provokatsioone,» rääkis Taliga.

Narva ametiühingud Taliga andmetel siiski väikese miitingu ja kontserti korraldavad ja seal on esindatud ka keskliidu osakond.

Möödunud aastal tähistas EAKL 1. mail töörahva püha miitinguga ametiühingute kuju juures ning rongkäiguga Tornide väljakule.

2010. aastal korraldasid ametiühingud 1. mail ürituse Pärnus, kus rongkäigus osales 200-300 ametiühingute esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles