Eesti soovib Tailt viisavabadust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai on populaarne puhkusepaik.
Tai on populaarne puhkusepaik. Foto: SCANPIX

Tai välisministriga Surapong Tovichakchaikuliga kohtunud välisminister Urmas Paet ütles, et Eesti soovib oma kodanikele võimalust viisavabalt Taisse siseneda ja see aitaks turismisuhete arengule kaasa.

Tai välisminister kinnitas, et Eesti kodanikele võimalik viisavabaduse andmine tuleb arutusele, teatas välisministeerium. Paeti sõnul soovib Eesti Taiga sõlmida ka topeltmaksustamise vältimise kokkuleppe ning kultuuri- ja hariduskoostöökokkuleppe.

«Oluline on luua eeldused ettevõtjatele tegutsemiseks teineteise riikides ning soodustada inimestevahelisi suhteid ja õpilasvahetust,» lisas ta.

Eesti infotehnoloogilistest lahendustest rääkides kutsus Paet Tai esindajaid tutvuma Eesti e-valitsuse akadeemia ning IKT demokeskusega. «Samuti ootame Tai delegatsiooni Tallinnasse poliitilistele konsultatsioonidele.»

Eesti ja Tai välisminister rääkisid kohtumisel ka koostööst ÜROs ning teineteise kandidatuuride vastastikusest toetamisest.

Välisminister Paet osaleb Bruneis Euroopa Liidu ja Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (Association of Southeast Asian Nations, ASEAN) välisministrite kohtumisel. Paetil olid kahepoolsed kohtumised ka Singapuri ja Vietnami välisministriga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles