Galerii: Rakveres laotakse maailma pikimat puuriita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval anti Rakverele üle metsapealinna tiitel, mida Rakvere tähistab maailma pikima puuriida ladumisega.

Üritusel osales  president Toomas Hendrik Ilves, kes rõhutas metsa tähtsust Eesti majanduses ja eestlaste elus, teatas Rakvere linnavalitsus. Metsaomanikuna on president ka ise 12 aasta jooksul istutanud l8 500 puud. Sel kevadel plaanib president puude istutamist sobivate ilmade saabudes jätkata ning soovitas puid istutada ka rakverelastel.

Eesti Metsaseltsi presidendi Hardi Tulluse sõnul tahavad kõik näha saja-aastast metsa. «Selleks, et saja aasta pärast võiksid tulevad põlved samuti saja aastases metsa käia, on vaja puid istutada,» ütles ta.

Linnapea Andres Jaadla sõnul on Rakveres varemgi erilisi asju tehtud, seekord laotakse ühiselt maailma pikimat puuriita. «Puuriida ladumisega tuletame eestlastele meelde metsa ja puidu tähtsust,» sõnas linnapea.

Avasõnade järel laoti ühiselt esimene ruum puuriita, misjärel president Ilves ja Rakvere linnapea istutasid ühiselt metsapealinna tammepuu.
 

Puuriida ladumist saab jälgida interneti vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles