Liibanon pidas kinni relvasaadetise Süüria mässulistele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Lutfallah II Beiruti sadamas. Alusest avastas Liibanoni merevägi Süüria mässulistele mõeldud relvakonteinerid.
Laev Lutfallah II Beiruti sadamas. Alusest avastas Liibanoni merevägi Süüria mässulistele mõeldud relvakonteinerid. Foto: SCANPIX

Liibanoni luureametnikud kuulavad üle Sierra Leone lipu all sõitnud laeva meeskonda seoses süüdistusega, et alus oli toimetamas Süüria mässulistele relvi.

Praegu Süüria-meelse valitsuskoalitsiooni poolt juhitud Liibanon teatas, et laevast leiti kolm konteinerit kuulipildujate, suurtükimürskude, rakettide, raketiheitjate ja muude lõhkeseadmetega. Laev oli teele asunud Liibüast, vahendas AFP.

Süüria võimud on korduvalt süüdistanud, et Liibanonist smugeldatakse relvi mässulistele. Eile kirjutas valitsuse häälekandja Tishrin, et ÜRO juht Ban Ki-moon hoidub rääkimast rikkumistest, mida panevad toime relvastatud rühmitused, ja süüdistab vägivallas üksnes Süüria režiimi.

Vene välisministeerium teatas, et kuna Süürias tegutsevad koos mässulistega terroristid, peab muu maailm takistama abi andmist ülestõusnutele.

Eile sai Süürias kohalike inimõiguslaste teatel surma 32 inimest, nende seas 22 tsiviilisikut ja 10 mässulist. Riikliku uudisteagentuuri SANA teatel tapeti Aleppo linnas lisaks kolm sõdurit ja kaks terroristi.

Ühtlasi tuli teade esimesest lääneriikide kodanike inimröövist pärast rahutuste algust. Budapest teatas, et röövitud on kaks ungarlast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles