Austraalia miljardär plaanib ehitada uue Titanicu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clive Palmer
Clive Palmer Foto: SCANPIX

Austraalia miljardär ja kaevandusmagnaat Clive Palmer plaanib ehitada kunagisest luksuslaevast Titanic täpse koopia.

Laev ehitatakse Hiinas ning see peaks oma esmareisi tegema 2016. aastal. Seejuures on kavas, et laev sõidab Southamptonist New Yorki, nagu ka Titanic, mis saja aasta eest samal marsruudil oma esimese reisi käigus uppus, vahendas uudisteagentuur AFP.

Austraalia kõige rikkamate hulka kuuluva Palmeri sõnul soovib ta sel moel avaldada austust Titanicu meeskonnale, lubades, et uus laev tuleb sama luksuslik kui Titanic, kuid sellel on moodne tehnoloogia. 

«Sellest tuleb sama luksuslik kui algne Titanic, kuid loomulikult varustatakse see moodsaima 21. sajandi tehnoloogiaga ning uusima navigatsiooni- ja turvasüsteemiga,» kinnitas Palmer.

15. aprillil möödus sada aastat hetkest, mil maailma suurim aurulaev Titanic jäämäega kokku põrkas, pooleks murdus ja Atlandi ookeani sügavustesse vajus. Enam kui 1500 inimelu nõudnud katastroof šokeeris kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles