Keskerakondlased süüdistavad kapot kohtu mõjutamises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei aastaraamat
Kaitsepolitsei aastaraamat Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Arupärimises peaminister Andrus Ansipile süüdistavad keskerakondlasest riigikogulased kaitsepolitseid kohtu mõjutamises Tallinna ja Narva vene koolid õppekeele vaidluses.

«On ilmselge, et oma tegevusega kapo aastaraamatu autorid mõjutavad kohtuotsust juba enne kaebuse menetlemist. Kuidas te seda kommenteerite?» seisab arupärimises üheksa keskerakondlase allkirja kandvas arupärimises.

Ka soovivad saadikud teada, kas ka Ansip jagab seisukohta, et vene keele ja kultuuri säilitamine kujundab ohtu Eesti riigi põhiseaduslikule korrale, ning millises ulatuses tuleb tema arvates piirata venekeelse kogukonna huvide esindatust poliitikas ja riiklikul tasemel.

Saadikud tõdevad oma arupärimises, et kapo aastaraamatu põhiseadusliku korra kaitse peatükis kirjeldatakse Eesti suurima opositsioonipartei kolme poliitiku tegevust, mis on suunatud venekeelse gümnaasiumihariduse säilitamisele, ja seda tegevust on tõlgendatud kui ohu märki Eesti julgeolekule. Samas on raamatu autorid öelnud, et poliitikute kajastatud tegevus on igati kooskõlas Eesti riigi seadustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles