Sõmera hooldatavad võitlevad edasi Saaremaale jäämise eest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõmera hooldekodu üheksa klienti, kes peaksid peatselt ümber kolima Mõisamaale või Koluveresse, ei ole asjade käiguga rahul ning on teinud uue pöördumise õiguskantslerile ja palunud abi riigikogu liikmelt Vilja Savisaarelt.

Praeguste plaanide kohaselt kaob toetatud elamise teenus Sõmera hooldekodus 1. märtsist, kuid hoolealused ei ole nõus elukohta vahetama. Olukord on muutunud pingeliseks ning kohalike sõnul mõjutab see juba hoolealuste tervist, kirjutas Oma Saar.

Nad pelgavad minna uut kodu vaatama, sest kardavad, et neid jäetakse Koluveresse maha ega tooda tagasi. Samuti on nad leidnud oma hoolduslepingust punkti, mis lubab AS-il Hoolekandeteenused kliente vastavalt vajadusele süsteemi sees ümber paigutada.

AS-i Hoolekandeteenused Lääne-Eesti piirkonna juht Hillar Kraanvelt ütles, et vägisi ei saa kliente keegi ümber paigutada.

«Me ei ole isegi seda hoolduslepingu punkti aluseks võtnud, vaid inimeste tahet,» märkis ta, lisades, et need kaks Sõmera klienti, kes on juba Mõisamaale kolinud, on oma eluga väga rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles