Ukraina: Jalta tippkohtumisel ei osale vähemalt viis riigipead

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko toetaja Julia Tõmošenko üleeile Harkovi kohtumaja ees.
Julia Tõmošenko toetaja Julia Tõmošenko üleeile Harkovi kohtumaja ees. Foto: SCANPIX

Vähemalt viie Euroopa Liidu liikmesmaa riigipead ei osale mure tõttu Ukraina vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko tervise pärast eelseisval Kesk- ja Ida-Euroopa riikide tippkohtumisel Jaltas, teatas Kiiev täna.

Ukraina välisministeeriumi esindaja sõnul on Austria, Tšehhi, Saksamaa, Itaalia ja Sloveenia riigipea Kiievile teatanud, et ei osale 11.-12. mai tippkohtumisel. Välisministeeriumi esindaja lisas, et tõenäoliselt ei osale kohtumisel ka Eesti president.

«Teavitame sellest aegsasti kõiki, et keegi sellest sensatsiooni ei teeks,» ütles välisministeeriumi esindaja Oleh Vološin uudisteagentuurile Interfax. Ministeeriumi esindaja keeldus seostamast riigipeade tulemata jätmist Tõmošenkoga, kuid ei osanud anda ka ühtki teist põhjendust.

«Diplomaatilise protesti otsimiseks pole põhjust,» kinnitas pressiesindaja, kelle sõnul kümne riigipead on oma osalemist juba kinnitanud ja veel neli on teatanud oma tõenäolisest osalemisest.

Ukraina presidendi Viktor Janukovitši kantselei keeldus AFP-le avalikustamast, kui palju kutseid Jalta tippkohtumisele saadeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles