KKP: võõrsil valenime esitamine ei päästa karistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Keskkriminaalpolitsei (KKP) kinnitusel on mitmed välismaal rikkumisi toime pannud eestlased üritanud valeandmeid esitades karistusest pääseda, kuid tegelikult toob selline käitumine hoopis lisakaristuse.


KKP andmetel kasutatakse võõrsil valeandmete esitamisel tavaliselt teise reaalselt eksisteeriva isiku andmeid, kuid vahel harva on rikkujad nimetanud end ka täiesti olematuteks tegelasteks, näiteks on enda nimeks öeldud Hunt Kriimsilm.



KKP komissari Reijo Valgjärve sõnul ei tasu siiski kellelgi loota, et välismaalasest korrakaitsjale valetamine neid karistusest päästaks. «Õigusabipalve Eestisse jõudmise ajaks on reeglina tegelikud isikuandmed riikidevahelise koostöö tulemusel juba kindlaks tehtud,» ütles Valgjärv BNSile.

Tema sõnul võiks välismaa korrakaitsjatele valetamist kaaluv isik pigem endale teadvustada, et sellise käitumisega sooritab ta veel ühe kuriteo, mille eest on samuti ette nähtud karistus.

KKP andmetel jäävad Eesti kodanikud võõrsil olles vahele erisuguste rikkumistega. «Kui aga esitatakse valeandmeid ehk kasutatakse teise isiku identiteeti, siis tehakse seda ikkagi pigem mõne kuriteo varjamiseks,» lisas Valgjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles