«Kevade» Teele: üksteist ja üksteise tööd on vaja tunnustada

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Kruusemendi mängufilmi „Suvi“ (1976/2011) pidulik taasesilinastus kinos Artis 10. novembril 2011
Kultusfilmist «Kevade» eesti rahva südamesse tõusnud ja sinna jäänud Raja Teele kehastaja Riina Hein
Arvo Kruusemendi mängufilmi „Suvi“ (1976/2011) pidulik taasesilinastus kinos Artis 10. novembril 2011 Kultusfilmist «Kevade» eesti rahva südamesse tõusnud ja sinna jäänud Raja Teele kehastaja Riina Hein Foto: Viktor Burkivski

Eesti armastatuimas filmis «Kevade» Teelet mänginud Riina Heina sõnul on filmitegijatel vaja tunnustust, sest enamasti saavad tegijad vastu päid ja jalgu.

Sajandi filmipaari auhinna pälvisid Arno ja Teele filmist «Kevade». Miks žürii just nemad võitjaks valis, ei osanud Hein pakkuda, öeldes, et oodatav nende võit kindlasti polnud.

«Tegelikult sai Arvo Kruusement kolm auhinda ja ilma selleta, mis Kruusement ja tema meeskond tegid, poleks üksikuid auhindu olnud,» arvas Hein.

Heina hinnangul on Eestis olnud väga palju huvitavaid filme  ja eriti dokumentalistikas.

«Mida rohkem inimesed teevad, sealt tulevad need kullatükid välja,» sõnas Hein.

Oma lemmikfilmiks peab Hein «Viimset reliikviat».

«Kui see tuli, oli tal teine nägu ja siis polnud filme mujalt maailmast näha – siis oli see,» selgitas Hein. «Kui vaatan praegu «Ukuaru» kaadrit, siis seal oli niisugust väga tundlikke asju. Võib-olla peaks selles vanuses filmid uuesti läbi vaatama ja siis oskaks öelda.»

Sajandi filmipidu pidas Hein väga oluliseks, sest tegijad vajavad tema hinnangul tunnustamist.

«Enamasti saavad filmide tegijad vastu päid ja jalgu. Meil on kõigil vaja, et teda tunnustataks, siis ta julgeb ennast tunnustada,» selgitas Hein. «Meil, eestlastel, on, et me ei usu iseendasse ja meil on enesekindlust vähe ning enesehinnang madal. Meil on rohkem vaja, et me tunnustaksime üksteist ja üksteise tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles