Sarkozy: Prantsusmaal on liiga palju immigrante

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy valimisplakat
Nicolas Sarkozy valimisplakat Foto: SCANPIX

Prantsuse presidendivalimiste teise vooru eel paremäärmuslaste toetust püüdlev Nicolas Sarkozy ütles täna, et Prantsusmaal elab liiga palju immigrante ja riik pole suutnud neid lõimida.

Sarkozy loodab võita enda poole enam kui kuut miljonit valijat, kes andsid 22. aprillil esimeses valimisvoorus oma hääle paremäärmuslaste liidrile Marine Le Penile.

Le Pen, kes juhib 1. mail oma immigrantide vastase Rahvusrinde traditsioonilist maimarssi Pariisis, on lubanud teisipäeval teatada, kelle poolt tema toetajad peaksid teises valimisvoorus hääletama.

«Meie lõimimissüsteem ei toimi? Miks? Sest enne, kui me suutsime lõimida need, keda olime vastu võtnud, saabusid juba uued. Liiga paljude inimeste vastuvõtmine halvas meie lõimimissüsteemi,» ütles Sarkozy täna hommikul usutluses raadiojaamale RMC.

«Ma ei kavatse kunagi toetada nullsisserännet, ent kui võtame vastu rohkem inimesi, kui suudame toime tulla, ei saa me nende lõimimisega hakkama.»

Presidendivalimiste teine voor, kus saab valida kas Sarkozy või sotsialistide liidri Francois Hollande'i vahel, leiab aset 6. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles