Ämma surnuks põletanud naine vaidlustas süüdimõistmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik
Kohtunik Foto: AFP / Scanpix

Saaremaal ämma surnuks põletanud naine ei ole enda süüdimõistmisega rahul ning vaidlustas selle Tallinna ringkonnakohtus.


Pärnu maakohtu mullu detsembris tehtud otsusele esitas kaebuse ringkonnakohtusse süüdimõistetud Hedvig Kullama (48) kaitsja vandeadvokaat Kersti Põld, samuti vaidlustas otsuse Lääne ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja karistas mullu 4. detsembril Kullamad ämma mõrva eest kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Ühtlasi mõistis kohus Kullamalt välja esimese astme kuriteo eest ette nähtud 10 875 krooni sundraha ja ekspertiiside ning advokaadi kulude katteks 101 718 krooni.

Tulekahju Torgu vallas Mõisakülas puhkes 2007. aasta 24. augustil, kui põles talu puidust kõrvalhoone, mille ühes otsas asus puukuur ja teises suvetuba.

Tuletõrjujad leidsid kustutamise ajal suvetoast seal voodihaigena lamanud 81-aastase Elfriede surnukeha.

Politsei pidas süütamises kahtlustatuna kohapeal kinni Kullama ning kohus andis loa tema vahistamiseks. Kuna naine tulekahju kohta ütlusi ei andnud, ei ole teada ka kuriteo motiiv.

Samuti selgus, et naine oli ka 2007. aasta aprillis sama hoonet süüdata üritanud, kuid siis jõudis naise abikaasa oma invaliidist pimeda ema majast välja tuua ning tuletõrje põlengu kiiresti kustutada.

Ringkonnakohus arutab Kullama süüasja 25. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles