Roolijoodik mõisteti ligi kuuks ajaks aresti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eelmine nädal kõrvaldas Rakvere politsei mootorsõiduki juhtimiselt roolijoodiku, kelle taotleti nädala alguses karistuseks karmi aresti. Mees istub nüüd 27 päeva arestikambris.

29. aprilli hommikul märkas politseipatrull Tapal Lembitu tänaval sõitmas sõiduautot Mitsubishi Carisma. Et roolis olnud mees oli politseinikele juba varasemast tuttav, siis otsustati sõiduauto kinni pidada.

21-aastane mees oli tarvitanud alkoholi ja samuti puudus tal juhtimisõigus. Mehe enda sõnade järgi pidi ta rooli istuma, sest elukaaslasel tekkisid tervisprobleemid ja ta ei suutnud ise enam autot edasi juhtida.

Esmaspäeval, 30. aprillil toimus Rakvere kohtumajas kohtuistung, kus politsei kohtuväline menetleja taotles liiklushuligaanile maksimumaresti ehk 30 päeva. Kohus määras 27 päeva, mida mees asus koheselt ka ära kandma.

«Alkoholi tarbinud juhid põhjustavad olulise osa hukkunuga liiklusõnnetustest. Igaüks meist saab liiklust ohutumaks muuta - ei asu ise jääknähtudega ja alkoholijoobes sõidukit juhtima ega lase seda ka teistel teha. Just sedasi toimides näitame me, et hoolime oma lähedastest ja kõigist teistest liiklejatest. Joobeseisundis mootorsõiduki juhtimine on äärmiselt vastutustundetu tegu,» ütles Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles